/* */
  • Kullanıcı Numarası Şifre
  • Aile Sponsorluğu Şartları

    4_964x145

    Aile- Sponsorluk Vizesi

    Kanada Aile Sponsorluğu bilgi sayfasına hoş geldiniz! Bir Kanada vatandaşı veya daimi ikamet hakkına sahip göçmen olarak, yurt dışından aile üyelerinizi getirmek ve onların Kanada'da yasal olarak çalışmasını ve  yaşamasını sağlama hakkına sahipsiniz. Çoğu durumda, aile üyelerinize sağladığınız sponsorluğunuz onların Kanada vatandaşı olmalarının yolunu açabilir.

    Yaş Şartı

    Aile üyeleriniz için Kanada sponsorluğu hakkınızı kullanmadan önce en az 18 yaşında olmalısınız. Bu yaşın altındaki kişiler Kanada aile sponsorluğu vizesi başvuru dosyasını hazırlayamazlar.

    Kimler Sponsor Olabilir

    Kanada, Aile birleşimini taahhüt etmiştir.  Göçmenlik programlarının bir parçası olarak, Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu'nun (tüm göçmenlik konularını yürüten hükümet departmanı) aile sponsorluğu vizesi olarak bilinen özel bir vize yolu vardır. Kanada vatandaşları veya daimi ikamet hakkına sahip olan göçmenler aşağıdaki aile üyeleri için sponsor olabilirler:

    • Eş, Evlilik partneri, Nikahsız eş
    • Bağımlı çocuklar
    • Ebeveynler
    • Erkek kardeşler ve kız kardeşler
    • Büyükbabalar veya Büyükanneler
    • Torunlar
    • Diğer akrabalar (mesela, yetim bir yeğen)

     

    Her kategorinin, aile sponsorluğu vize başvurusu için sponsorun uyması gereken, Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu (CIC)  tarafından uygun şekilde gözden geçirilecek olan kendine özel  kurallar bütünü bulunmaktadır.

    Sponsorluk Neyi Kapsar

    Kanada aile sponsorluğu vizesi sponsoru olarak, aile üyelerinizin refahını koruma taahhütlünde bulunan asıl başvuru sahibi sizsiniz. Bu taahhüt aynı zamanda sponsor olunan kişinin ekonomik refahını da kapsamaktadır. Herhangi bir nedenle aile üyesi hükümetten mali yardım alırsa, Kanada hükümetine söz konusu parayı geri ödemekle yükümlü olacaksınız.

    Eş Sponsorlukları

    Kanada aile sponsorluğu vizelerinde, eşinizin sadece ülkede çalışma ve yaşama arzusu sebebiyle değil, Kanada'ya sizin sebebinizle göç etmek istediğinin ispatlanması önemlidir. Bu nedenle, eşiniz, nikahsız eşiniz veya evlilik ortağınız ile ilişkinizin  gerçek olduğunu kanıtlamanız gerekir. Eşiniz ile gerçek bir ilişki  yaşadığınızın kanıtı bir evlilik cüzdanı ve / veya aşağıdaki belgeler üzerinden ortaya konabilir:

    • Sıklıkla yapılan görüşmeler,  mektuplar, e-postalar ve telefon görüşmeleri
    • Eşiniz ile birlikte çektirdiğiniz resimler
    • Ortak yapılan sözleşmeler, kira kontratı ve/veya banka hesapları gibi

    Eşcinsel Birliktelik/Evlilik

    Aynı cinsler arasında yapılan evliliğin gerçekleştiği ülkede yasal olarak tanınması halinde, Eşcinsel evlilikler Kanada aile sponsorluğu altında sponsorluk başvurusu için uygundur. Kanada içinde veya ülkenin dışında yapılan eşcinsel evlilikler bu kapsamdadır. Eşcinsel evliliğinizin ne zaman ve nerede gerçekleştiğinin yanı sıra yasal olarak tanınıp tanınmadığı hakkında Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosuna bilgi sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır.

    Bağımlı Çocuklar

    Kanada aile sponsorluğu vizesi için eş ilişkileri uygunluğunun yanı sıra, 22 yaşın altındaki herhangi bir bağımlı çocuk için de sponsor olabilirsiniz (önceki bir evlilik veya ilişkiden olsa bile). Ancak, eş ilişkisi içinde olan 22 yaş altındaki çocuklar için sponsor olunamaz.

     

    Size bağımlı olan çocuklarla olan ilişkinizin kanıtını sağlamanız gerekir. Buna ek olarak, sponsor olunacak çocukların cezai inceleme ve sağlık muayenesinden geçmesi gerekecektir. Sabıka kaydı olan çocukların Kanada'ya girmesi önlenebilir. Tüm tıbbi muayenelerin Kanada hükümeti tarafından onaylanan bir doktor tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Bir çocuğun bulaşıcı sağlık sorunu varsa, bu durum kendisi için Kanada'ya giriş yasağı konulmasına sebep olabilir.

    Ebeveyn ve Büyükanne-Büyükbaba Sponsorluğu

    Kanada vatandaşlarına ve daimi ikamet hakkına sahip göçmenlerine ebeveynleri ve büyükanneleri-büyükbabaları için sponsor olma izni  verilir. Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosuna göre, bu aile üyeleri için her yıl büyük ölçüde yığılmaya ve uzun bekleme sürelerine sebep olan 38,000 üzerinde başvuru alınmaktadır. Öyle ki, ebeveyn ve büyükanneler-büyükbabalar için yapılan 165,000'in üzerinde aile sponsoru vize başvuruları halen sonuçlanmayı beklemektedir.

     

    Kanada hükümeti yakın zamanlarda başvuruların yığılmasını engellemek ve bekleme süresini azaltmak maksadıyla bu aile üyeleri için vize sayısını 25,000'ne çıkararak harekete geçmiştir. Buna ek olarak, hükümet 10 yıla kadar süreyle geçerli olacak Ebeveyn ve Büyük ebeveyn Süper Vize'sini yürürlüğe koymuştur. Bu çok girişli vize başvuru sahibinin durumunu yenilenmesine gerek kalmadan bir seferde en fazla 24 ay boyunca Kanada'da kalmasını sağlayacaktır. Bu vizenin oluşturulması sponsor olunan ebeveyn veya büyük ebeveynin yıllarca beklemek yerine Kanada'ya sekiz hafta içinde gelebilmesine olanak tanır.

     

    Tabii ki,Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu'na (CIC)  anne-babanız ve / veya büyükanne-büyükbabanızla ilişkinizi kanıtlamnız gereklidir. Bir ebeveyne sponsor olurken, sizin doğum belgenizi temin etmeniz  gerekecektir. Dedenize sponsorluk ederseniz,sadece sizin doğum belgeniz değil, aynı zamanda ebeveynlerinizin doğum belgelerini de göstermeniz gereklidir.

    Diğer akrabalara sponsorluk yapmak

    Kanada aile sponsorluğu vizeleri  yeğen, torun, kız kardeş veya erkek kardeş gibi yetim kalmış akrabalarda sponsor olabilmeyi kapsamaktadır. Ancak, sponsor olunan yetim akraba 18 yaşın altında olmalı ve  evli veya nikahsız, bir ilişki içinde olmamalıdır. Ayrıca, çocuk ülkeyi terk etmeden önce yasal vasisinden yazılı onay alınmalıdır ve yetim kalmış çocuk için ekonomik refahın sağlanabileceğinin ispatlanması gerekmektedir.

  • Canadian Visa Expert Kanada hükümeti ile bağlantılı olmayan uluslararası özel bir şirkettir.

    hey

     

     

    Hey,

    Kanada Vize'nize doğru ilk adımı atın ve bugün başvurun!

    Şimdi Başvur

  •